Tuesday 9 November 2010

Wok - Dukan approved


Hur piffar man till en gammal tråkig wok? Jag vet:

1 hackad färsk chili
2 hackade vitlöksklyftor
2 rödlökar skurna i klyftor
1 stor morot skuren med potatisskalare i långa remsor
1 röd paprika i grova strimlor
1 broccoli i bitar (lite stjälk kan få komma med)
1 stor bit riven ingefära
lime
soja

Fräs först chilin och vitlöken, tillsätt sedan rödlöken och låt den bli mjuk innan du tillsätter broccolin, moroten och paprikan. När allt är upphettat, pressa limen över grönsakerna och häll på rikligt med soja (jag använder förresten Maggi eller Kikkoman), salta och peppra efter smak. Till sist blandar jag i den rivna ingefäran och det är den som ger woken en riktig skjuts, tillsammans med chilin och limen. Gör gärna en kall youghurtsås till detta, med lime och vitlök. Jag brukar ha räkor i woken men den fungerar med allt möjligt.

1 comment:

Hampus Landelius said...

Ska prova denna nu ikväll. Tack för tipset! Mvh Hampus