Wednesday, 3 November 2010

Arrabiatta - Dukan approved


Hacka 2-3 vitlökar och låt dem svettas i stekpannan tillsammans med hackad färsk basilika, torkad oregano och en hel färsk chili (stick några hål i chilin med en gaffel). Det är nu jag vill vräka på några dl väldoftande olivolja. Istället blir det två små spray. Vad är en bal på slottet? Det kan verka torrt men det blir vidunderligt gott i slutändan. Tillsätt två burkar hela tomater, salta och peppra och sjud på svag värme i en timme. Ta sedan ut chilin, hacka den och lägg tillbaka i tomatsåsen. Mosa de hela tomaterna och blanda. Tillsätt lite rödvinsvinäger och balsamvinäger.

Arrabiattan kan du sedan använda till vad du vill. T ex blanda med kyckling, tonfisk, räkor, kräftstjärtar, anchovis eller kapris. Garanterat Dukan!

1 comment:

Gott & Annat said...

Tack för tipset! Vi åt en kall yoghurtsås som var förfärlig, men nu vet vi det.