Friday 12 November 2010

Dukan - poulet à l'estragon

Det här receptet på kyckling med dragon, kommer från Dukans bok "The Dukan Diet - the French medical solution for permanent weight loss" och tillhör mina absoluta favoriter. Detta är enkel, fransk matlagning (tänk att sådan existerade!). Voilà:

1 hel kyckling (det bästa är att i Sverige köper man den med den lilla piggen som talar om när kycklingen är genomstekt)
1 vitlöksklyfta
färsk dragon
1 citron, skuren i halvor
1 hel gul lök
salt och peppar
Ugn: 220 grader

Gnid in kycklingen noga med den delade vitlöken, färska dragonen och citronhalvan. Hacka resten av dragonen och lägg den i kycklingen tillsammans med löken och den andra citronhalvan. Jag använder massor av dragon och försöker verkligen vräka på alla ingridienser när jag gnider in kycklingen, för bästa smak. Salta och peppra hela kycklingytan. Täck kycklingen med foliepapper och stek den i ugnen tills kycklingsaften är genomskinlig (de ser man genom att sticka ned en gaffel i kycklingen, om saften som kommer ut är röd, är den inte klar - eller köp en kyckling med pigg. Räkna med ca 45 minuter i ugnen). Ta sedan bort folien och låt kycklingen bli gyllenbrun i ugnen (ca 10 minuter).

Om man är Dukananhängare, får man förstås inte äta skinnet, som för övrigt ser förföriskt gott ut, men saften som bildas under folien är gudomligt god och gör hela kycklingen saftig, med eller utan skinn. Jag kan verkligen rekommendera den här rätten.

No comments: