Saturday, 20 November 2010

Efterlysning - fromage frais?

Helene undrar vad fromage frais är egentligen? Är det någon som vet? Jag gissar att motsvarigheten i Sverige är Kesella? Stämmer det? TACK om någon kan hjälpa oss.

10 comments:

Anna @ Amerikana said...

Good Morning!
Idag ska jag också ut att leta fromage frais här i Cali.

BTW, 2.2 lbs yttligare från igår! 4 down, 12 to go!

Yeah!!

Anonymous said...

kvarg heter det egentligen tror jag, men varumärket kesella.

Suzy said...

Jag vet inte riktigt vad fromage frais är men gissar att det är som vår kesella, alltså högpastöriserad mjölk & grädde syrningskultur, löpe.
Finns bara med 1% fetthalt.
//Suzy

Anonymous said...

Hej Milou!
Besvarar min egen och kanske fleras fråga.....Fromage Frais är Kvarg!
Ica har Lätt Kvarg med 0,1% fetthalt.
Den är förövrigt den godaste kvargen....tycker jag.
Ska prova detta till Söndagsfrukost imorgon! Spännande!
Tack för receptet!
Trevlig helg du också!
Helene i Sverige

Ditten om livet said...

Ja det är Kesella, Arla har Kesella lätt som är på 1% fett

sara said...

OK, jag läser på om Dukandieten, läser på franska, engelska och svenska.

Är lättad av att upptäcka alla goda recept, men är ändå litet förbryllad... allt detta kokande, stekande och wokande - vad kokar, steker och wokar man "I"?

Jag är van vid att ha någon slags matfett i pannan, men så mycket tror jag inte man kan mopsa upp sig? Väl?

MilouK said...

Tack alla för svaren!! Jag har ni skrivit ut ordet kesella i alla recept, så att det inte blir ytterligare förvirring.
Sara, jag har svarat på din fråga som ett inlägg. Lycka till!

Elin Nilsson said...

Det finns fromage frais här i sverige också. Jag har köpt min i laktorsfria kylen på coop :) Men det är ju samma som kvarg så kesella funkar också :D

Tess said...

Men gud vad bra, då kan man alltså använda fromage frais när man bakar lussekatter så slipper man slösa pengar på importerad kesella.

MilouK said...

Tess, kan man alltså värma upp Kesella? Jag vet inte om man kan det med fromage frais?