MilouK är en utarbetad utlandssvensk i en mansdominerad värld som reflekterar över jobb och barn och andra små företeelser i det dagliga livet.
Or some shit like that.
Saturday, 20 November 2010
Efterlysning - fromage frais?
Helene undrar vad fromage frais är egentligen? Är det någon som vet? Jag gissar att motsvarigheten i Sverige är Kesella? Stämmer det? TACK om någon kan hjälpa oss.
Jag vet inte riktigt vad fromage frais är men gissar att det är som vår kesella, alltså högpastöriserad mjölk & grädde syrningskultur, löpe. Finns bara med 1% fetthalt. //Suzy
Hej Milou! Besvarar min egen och kanske fleras fråga.....Fromage Frais är Kvarg! Ica har Lätt Kvarg med 0,1% fetthalt. Den är förövrigt den godaste kvargen....tycker jag. Ska prova detta till Söndagsfrukost imorgon! Spännande! Tack för receptet! Trevlig helg du också! Helene i Sverige
OK, jag läser på om Dukandieten, läser på franska, engelska och svenska.
Är lättad av att upptäcka alla goda recept, men är ändå litet förbryllad... allt detta kokande, stekande och wokande - vad kokar, steker och wokar man "I"?
Jag är van vid att ha någon slags matfett i pannan, men så mycket tror jag inte man kan mopsa upp sig? Väl?
Tack alla för svaren!! Jag har ni skrivit ut ordet kesella i alla recept, så att det inte blir ytterligare förvirring. Sara, jag har svarat på din fråga som ett inlägg. Lycka till!
10 comments:
Good Morning!
Idag ska jag också ut att leta fromage frais här i Cali.
BTW, 2.2 lbs yttligare från igår! 4 down, 12 to go!
Yeah!!
kvarg heter det egentligen tror jag, men varumärket kesella.
Jag vet inte riktigt vad fromage frais är men gissar att det är som vår kesella, alltså högpastöriserad mjölk & grädde syrningskultur, löpe.
Finns bara med 1% fetthalt.
//Suzy
Hej Milou!
Besvarar min egen och kanske fleras fråga.....Fromage Frais är Kvarg!
Ica har Lätt Kvarg med 0,1% fetthalt.
Den är förövrigt den godaste kvargen....tycker jag.
Ska prova detta till Söndagsfrukost imorgon! Spännande!
Tack för receptet!
Trevlig helg du också!
Helene i Sverige
Ja det är Kesella, Arla har Kesella lätt som är på 1% fett
OK, jag läser på om Dukandieten, läser på franska, engelska och svenska.
Är lättad av att upptäcka alla goda recept, men är ändå litet förbryllad... allt detta kokande, stekande och wokande - vad kokar, steker och wokar man "I"?
Jag är van vid att ha någon slags matfett i pannan, men så mycket tror jag inte man kan mopsa upp sig? Väl?
Tack alla för svaren!! Jag har ni skrivit ut ordet kesella i alla recept, så att det inte blir ytterligare förvirring.
Sara, jag har svarat på din fråga som ett inlägg. Lycka till!
Det finns fromage frais här i sverige också. Jag har köpt min i laktorsfria kylen på coop :) Men det är ju samma som kvarg så kesella funkar också :D
Men gud vad bra, då kan man alltså använda fromage frais när man bakar lussekatter så slipper man slösa pengar på importerad kesella.
Tess, kan man alltså värma upp Kesella? Jag vet inte om man kan det med fromage frais?
Post a Comment