Tuesday, 23 November 2010
Måntorkade tomater - Dukan approved
De här tomaterna fungerar perfekt i en ruccolasallad med mynta och citronvinaigrette. Jag äter dem också till kött eller kyckling, blandar ned dem i keso eller har dem till omelette. De fungerar i alla Dukanfaser utom attack, förstås.
500 g körsbärstomater (eller så många man vill ha)
lite salt
lite socker
lite olivolja (jag vet, jag vet, men ta små mängder av oljan och sockret)
torkad timjan
Sätt ugnen på 220 grader och tillåt ugnen komma upp i rätt temperatur. Skär tomaterna i halvor och lägg dem i en ugnsfast form med den skurna sidan uppåt. Strö över salt, socker och timjan. Droppa på tiny tiny olivolja.
Sätt in formen i ugnen. Stäng ugnsluckan. Stäng av ugnen. Lämna tomaterna i ugnen över natten och öppna inte ugnsluckan igen förrän på morgonen. Voilà. Måntorkade tomater à la Nigella.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment