Wednesday 17 March 2010

Sarah, Samantha och Miriam och annat löst folk

Nu har den dragit igång, den alldeles underbara brittiska valkampanjen. Utgången är verkligen inte given men det känns som LibDem kommer att bli nöjda hur det än går. Det som gör kampanjen extra intressant i år är att fokus ligger på kvinnorna. Valkampanjen kallas "The mother of all elections". J'adore.

Labour vågar lova 9 månaders mammledighet, där även mannen kan få sex månader (jag vill se den engelsman som... men det är ett annat inlägg). De vill även fixa gratis dagisplats till alla barn mellan tre och fyra år. Conservatives höjer ribban till 12 månader där båda föräldrarna ska få fördela dagarna mellan sig, och de vill öka pensionsåldern för kvinnor till 66 år (bevare mig). LibDem tar ut svängarna med 19 månaders föräldrarledighet.

Fokus ligger emellertid inte bara på mammor och deras rätt till mammadagar och flexibelt arbete, utan även på partiledarnas fruar. Självklart är det absurt att dessa kvinnors personligheter kan påverka utgången i valet, men jag kan inte låta bli att intressera mig för dem. Alla tre, Sarah, Samantha och Miriam har kämpat emot rampljuset med näbbar och klor, men den här valkampanjen tvingar verkligen ut dem på scen, vare sig de vill eller inte. TV-kanalerna slåss om intervjuer och engelsmännen sitter hemma i sofforna och dreglar efter intima avslöjanden. Men de kommer inte. De här kvinnorna är smartare än så.

Miriam Gonzalez Durantez (bild), som för övrigt är en framgångsrik advokat säger angående Clegg: "I have my career and my family to take care of... but of course, I support Nick 100%."

Jag skulle däremot vilja veta hur Sarah står ut med sin Gordon. Det var inte längesedan som seniora tjänstemän på Downing Street avslöjade hans ständigt återkommande raseriutbrott "som vore han en treåring".

Hörde ni förresten att Steven Purcell lämnat sin tjänst? Labours påläggskalv från Glasgow, Skottlands första homosexuella kommunchef? Det ryktas i brittiska medier att han helt enkelt fått ett psykiskt nervsammanbrott, lades in på klinik och försökte dränka sig. Han var värd för Gordon ena dagen, talade i tungor nästa. Usch, det här är smaskigt skvaller men ingen rök utan eld och som sagt, valkampanjen är igång och jag kan inte göra annat än frossa.

1 comment:

Susanne Snäll said...

Tack för tipset! Jag som tycker att den svenska valkampanjen är lite lam. Men tur att UK finns.