Friday, 18 December 2009

På tiden

Vi lagade mat igår. Det är inte särskilt vanligt i vårt hem, att någon lagar mat, men igår ansträngde vi oss till det yttersta och det blev inte alls tokigt. Mormor skulle ha varit stolt över både dukning och allmän prestanda.

Jag vet att detta inte är någonting för alla er Martha Stewarts out there, men vi bjöd jeansteamet på en Scandinavia goes Africa fusion:

1. canapéer + champagne
2. toast skagen
3. hot ghanean soup (hot i alla bemärkelser!)
4. pasta gremolata och rostbiff på ruccolabädd (det italienska inslaget)
5. Kycklingrullader med parmaskinka och mozarellasås
6. Chokladkaka och vaniljsås (Pain Quotidiens bidrag)

... och förstås mängder med vin och champagne. Det snöar i Bryssel och det är speciellt att kunna ställa ut flaskorna på kylning. Då är det kallt. Då är det vinter. Till och med i Bryssel.

No comments: