Saturday 19 December 2009

Inspiration

Imorgon ska vi ha christmas/house warming/post wedding drinks hos oss och jag försöker komma på roliga tilltugg till drinkarna. Snälla, om någon läser detta. Ge mig tips. Jag har varit inne på varje hemsida som finns men får ingen riktig inspiration.

Det enda jag fastnat för är laxtoast, kex toast skagen och grönmögelost med vindruva. Inte särskilt nyskapande med andra ord. Inte särskilt Martha Stewart.

4 comments:

Susanne Snäll said...

1. Spännande svenskt. Blanda Philadelphiaost och rårörda lingon (du plockade säkert några i höstas och frös in, annars funkar vanlig lingonsylt) och lägg på pepparkaka (om du har några kvar från Ikea-besöket).
2. Oväntat exotiskt. Vira en baconskiva runt en torkad dadel och värm i ugnen. Underbar blandning av sött och salt.
3. Klassikern. Hårt tunnbröd, (funkar också med crostinis gjorda på surdegsbagette) creme fraiche, finhackad rödlök och löjrom.
/Martha Susanne Stewart

Unknown said...

Marika, gör lax minicroissants, superenkelt, jättegott och ser hur avancerat ut som helst! Köp en pâte feuilletée (rund), bred pa ett lager Boursin ost, lägg pa 4 skivor rökt lax och sedan skär du alltihop som en tarta i 16 tartbitar. Rulla varje bit utifran och in sa har du 16 mini croissants. Grädda pa 180 grader tills de har blivit gyllenbruna. Kramar, Hanna

Susanne Snäll said...

Hur och vad blev det? Minicroissants lät väldigt gott.
/nyfiken

MilouK said...

Tack för tips!! Vi hade en lyckad söndag med 100 barn och mycket champagne. Jag gjorde Susannes 2:a och minicroissants - SÅ uppskattat.
Tusen tack.