Friday 31 December 2010

GOTT NYTT AR!!!


GOTT NYTT AR!! Tankte att jag skulle ha skrivit sa mycket mer fran London men tiden racker inte riktigt till. Jag ar sa glad for jag har tagit upp kontakten med gamla kompisar har och det har varit sa roligt att aterse mina vanner igen (Facebook ar allt bra!).

Glom inte att jag berattar om Dukandieten i Aftonbladets sondagsbilaga den 9 januari. Men vi hors innan dess forstas.

Saturday 25 December 2010

Svag for Zlatan


t.o.m. pa juldagen (det har hittade jag pa msn):

2005 och kvalmatch till VM väntar. En reporter försöker med en smått obekväm fråga: "Vad säger du om jag säger Anders Svensson och Kim Källström?"
– Jag säger Zlatan.

"På registreringsskylten ska det stå: toys, leksak…på engelska"
I ett TV-reportage i början av 2002-talet vädrar Zlatan sina drömmar.
– Jag har bestämt mig för en grej: att jag ska ha en Diablo, en bil, Diablo... det är en Lamborghini. Och så ska det stå på registreringsskylten: toys, leksak... på engelska.

Året är 2001 och Zlatan håller presskonferens i samband med en landskamp. En journalist undrar vad för sår anfallaren har fått på sin kind.
– Du… jag vet inte. Du får fråga din fru om det, sa skåningen och den samlade pressen brast ut i skratt.

Journalisten Robert Laul har låtit skägget växa sig. Gräsligt tycker Zlatan, som får syn på Laul efter att han gjort det avgörande magmålet mot Ungern i VM-kvalet.
– Åh, fy fan vad ful du är, Laul! säger han.

Friday 24 December 2010

Starbucks vs Pain Quotidien


Igar gjorde jag nagot orovackande. Mitt i all julshopping tog jag mig en valfortjant latte. Pa ena sidan gatan lag Starbucks med sin pepparkakslatte och kanelstroare, pa andra sidan gamla goda Pain Quotidien som jag i Bryssel besoker just quotidien. Och jag valde det sistnamnda! Sedan angrade jag mig djupt nar jag sag menyn: friterad potatis och ketchup. Som att svara i kyrkan. Men jag antar att aven PQ maste anpassa menyn till engelsmannens vanor. Imorgon blir det Starbucks.

Pa tal om engelsmans vanor ar nu kalkonen stuffed, brysselkalen ansad och stiltonen inkopt. Imorgon firar vi juldag! Men jag har tankt pa Sverige hela dagen. I overmorgon blir det Starbucks.

Thursday 23 December 2010

Packning


Just anlant i London. Vi tog bilen till Calais, korde sedan in i taget som tog oss genom tunnel i engelska kanalen. Det tog oss 4 timmar fran dorr till dorr. Infrastruktur AR fascinerande. Och gradden pa moset ar forstas att jag kunde ta med mig tre par boots, tre kappor, Moncleren och den stora sminkvaskan. Viva la XC60.

Tuesday 21 December 2010

Skattereduktion någon?!


En liten check up hos tandläkaren med V. Det kostade EUR 75. Nästa gång ska han ta röntgenplåtar. Undrar om V kan se det som en försenad julklapp.

Vad vore ett besök på Folktandvården...

Saturday 18 December 2010

Grow up!



Det är många som tycker nu. Särskilt om Chloé Schutermans blogg (12 år) och Willow Smiths karriär (10 år). Jag tycker de ska göra precis vad de vill om de har kapaciteten. Men låt dem för guds skull inte glömma bort att de är barn!! Schutermans blogg är ju mer vuxen än min. Kanske säger mer om mig än om henne.

Men... you go girls.

Lättjelördag


Lördagmorgon och brunchförberedelser. Vi ska ha världens coolaste fransk/italienska familj över och vi ska åka och länsa hela Pain Quotidien nu. Jag har varit en duktig Dukananhängare hela veckan så i helgen ska jag tillåta mig lite extra. Mmm.

Efter jul är det meningen att jag ska börja stabiliseringsfasen, dvs äta "som vanligt" med en proteindag i veckan men det känns som jag gör det redan nu trots att jag går enligt Dukanschemat. Hur går det för er andra: Vanliga Dagar, Amerikana-Anna, Suzy, Ditten, Helene, Magnus och anonyma!?

Thursday 16 December 2010

Förvrängning


Städerskan: Jag hinner nog inte stryka all tvätt idag, jag får komma tillbaka på onsdag.
Jag: Men det är inte så mycket, det ser bara mycket ut.

Precis vad någon vill höra en grå torsdagmorgon i December. Antagligen.

A tiny bit marvellous


Just nu marknadsför Dawn French sin nya bok i UK. Jag läser inte komedier, men kanske ska jag våga mig på den här i jul. Jag överger inte min Ebenezer Scrooge för det!

Wednesday 15 December 2010

Total huvudbry


OK, the moment of truth: vad ger jag engelsmannen i julklapp? Han har allt, och det han inte har går han och köper. Han reser jämt och är måttligt intresserad av små getaways.

Jag har redan gett alla slipsar, skjortor, strumpor, slipsnålar, skärp och manchettknappar man kan tänka sig, jag har gett sedelklämmor, plånböcker, nyckelringar, dokumenthanterare, portföljer och weekendväskor. Jag har gett borrmaskiner, DIY-kits, verktygslådor och vattenpass. Jag har gett morgonrockar, tofflor, badbyxor och kalsonger. Jag har gett tavlor, skulpturer och mattor, Playstations, Wii och Nintendon.

Inte konstigt att man är ett psykfall (se nedan), så HJÄLP mig.

För oss psykfall...


...har jag hittat psykologguiden som inte bara ger goda råd inför julen, men även svarar på en rad intressanta frågor om allt från barnuppfostran till relationstragedier. Jag kan verkligen rekommendera riktigt bra socialrealism i decembermörkret. För oss psykfall, och några till.

Monday 13 December 2010

Lilla julafton


Min mamma har varit här. Nu har hon åkt och det känns tyst och trist och tråkigt. Men hennes mat står i kylen som vore hon kvar och det luktar julafton när man kommer in genom dörren. Nu kan våren komma, tycker jag.

Friday 10 December 2010

Friday update




Just hemkommen från julshopping i London och varje gång jag kommer dit inser jag hur litet Bryssel är! Den här gången låg shoppingfokus på barnens kusiner hemma i Stockholm och det är verkligen roligt att gå på John Lewis och Debenhams och välja bland alla galna och onödiga produkter som säljs. Det blev Jamie Olivers kryddplantering, MP3-högtalare, Wii-tillbehör och Top Shoppyjamaser till de småstora. Efter allt armbågande (jag var nämligen inte den enda som skulle handla julklappar) pustade jag ut på Fifth Floor med både ett och två och tre glas Dukan non approved champagne.

Resten av julklapparna som nu ska skickas till Sverige, handlade jag när jag kom hem till Bryssel på l'Occitane och Petit Bateau.

Jag hade inte vägt mig på 16 dagar och var så nervös när jag ställde mig på vågen igår. Jag har varit väldigt medveten om matintaget och följt Dukans regler så gott jag kunnat. Lyckligtvis står jag fortfarande stabil på 52,6 kg och idag hörde Aftonbladet av sig och ville intervjua mig igen, så det känns extra bra att kunna leverera lite resultat.

Happy friday!

Friday 3 December 2010

Karriärsplaner


Det är tänkt att engelsmannen ska landa i London från Singapore, men hur ska det gå till när flygplatserna är stängda på grund av extrema väderförhållanden? Det bästa vore förstås om han bara blir lite försenad på Heathrow, sisådär tre-fyra timmar. Det finns nämligen bara en sak att fördriva tiden med där, och det är inte att sitta i loungen och jobba. Till och med Harrod's finns på Heathrow. Gotta love it.

Vidare slutar jag aldrig förvånas av engelsmännens totala handlingsförlamning av det tunna snölagret (detta chockas man över framför BBC News). Avlagd är den strikta BBC-kostymen, reporten står numera i stora goretexhandskar och ful mössa och ber kameramannen filma gatan som just plogats, men som nu, amazingly enough, täcks yet again av even more... snow. Where will it all end? Prime time sändningstid. Vad hände med det irländska budgetunderskottet?

När ska engelsmännen börja ta lite individuellt ansvar? Sätta på sig ett underställ, byta till vinterdäck, skotta fram till allmän väg, isolera huset och njuta lite av vintern. Något lärde de sig väl av att gå i shorts till skolan året runt?

(En av dem kan åtminstone handla lite välförtjänta julklappar på Heathrow Airport i väntan på att det ska sluta snöa.)

Jag ska öppna Winter Consulting Ltd med panoramautsikt i City, en manlig sekreterare som extraknäcker som modell och mängder av G&Ts före lunch. Ett vinnande koncept!

Wednesday 1 December 2010

World AIDS day







Jag var helt besatt av AIDS när jag var tonåring. Jag var oskuld och övertygad om att jag var smittad. Så fort jag fick en förkylning trodde jag att det var AIDS. Jag stod framför spegeln i badrummet och granskade pannan i jakt på sådana där sår som Tom Hanks fick i filmen Philadelphia, jag undvek kategoriskt alla offentliga toaletter vilket resulterade i en smärtsam urinvägsinfektion en gång och jag vägrade kyssa en kille som varit "utomlands" (läs: Norge). Vilken tur att min neurotiska ådra växt bort.

Vi drar inte riktigt jämnt


Jag och Dukan kommer inte alls överens idag. Jag måste nog gå och lägga mig snart så jag inte länsar hela chokladförrådet. Jag visste inte ens att jag hade ett chokladförråd men blir man riktigt desperat så kan man uppenbarligen trolla fram vad sjutton som helst. Just nu sitter jag och äter Neuhaus dark Papua (70%). Jag har en hel låda.

Vad är det med mig?