Sunday 6 March 2011

Till Sverige

Jag är SÅ dålig på att uppdatera, jag vet. Imorgon åker jag till Sverige och ett vintrigt Stockholms skärgård på sportlov och sedan är jag tillbaka, då blir det skriva av, jag lovar!!

Friday 4 March 2011

Hört vid poolkanten

Vi är ett gäng föräldrar som träffas varje lördag vid poolkanten när barnen lär sig simma. Vi delar anekdoter och tipsar om restauranter och semesterorter. En pappa förlorade sin syster som treåring i en pool i Mexico. En mamma har ett starkt minne av när hon var på semester med sin mamma i USA Hon lekte i en pool som var grund på ena sidan och ett brant trappsteg i mitten gjorde det djupt på andra sidan. Hon var nio år, kunde inte simma men roade sig med att gå på bassängbottnen medan hennes mamma drack martinis med sin väninna i solstolarna bredvid. Plötsligt halkar hon på trappsteget och hamnar på det djupa. Hon minns klart hur hon ser sin mamma skvallra med sin kompis och sippa på sin martini, medan hon panikslaget kämpar i poolen och försöker hålla sig över ytan. Till slut uppfattade väninnan hennes kamp i vattnet och dök i och räddade henne. Mamman sa senare att hon inte ville förstöra sin frisyr. Intressant prioritering.

Tuesday 1 March 2011

Avslut


Jag ville skriva, jag ville dela med mig, jag ville undra och jag ville fråga. Men istället ska jag gå och lägga mig med Tony Blair, läsa några rader och somna tidigt.

I några nätter har vi fått oväntat besök av Lilla A. Hon har tidigare inte vågat lämna sin säng när hon vaknat på natten utan snällt somnat om efter några arma försök till uppmärksamhet. Nu sviker inte det treåriga modet, istället tassar hon in till oss med ett stort nyvaket leende på läpparna och klättrar förnöjt upp i vår säng. Jag vet att jag inte får, men jag har varken mage eller energi att visa henne tillbaka till hennes egen säng. Det händer att vi efter ett tag även får sällskap av Stora V som klämmer sig ned emellan oss. Också ligger vi där alla fyra. Vanligtvis sover de tre, och jag ligger vaken och lyssnar på diverse andetag, oroar mig för än det ena, än det andra, väntar på att sömnen ska besegra klockan så att jag inte är så där olidligt trött som en mamma inte bör vara när mobilerna talar om för oss att vi måsta gå upp och möta en ny dag.

Det är därför jag går till sängs med Tony Blair nu. God natt. Sweet dreams.